Pulo Kahyangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Kahyangan
Géografi

Pulo Kahyangan (sok diarani uga Pulo Cipirutawa Pulo Kuipir) ya iku pulo kang dumunung ana ing kapuloan Seribu. Pulo iki kagolong lan dumunung ing wewengkon administratif kalurahan Pulo Untung Jawa kacamatan Kapuloan Seribu Lor Kabupatèn Administratif Kapuloan Seribu provinsi DKI Jakarta. Pulo iki wis kawiwitan ditata kanggo tumuju anané objek wisata.

Kebarengan ing pulo Onrust, puloKelor, pulo Sakit (Pulo Bidadari) bisa uga diarani lan misuwur karan pulo Paradiso.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing pulo iku duwé paninggalan sajarah ya iku , yaitubangunan bètèng kang dumadu ngadegé ing jaman Walanda utawa jaman VOC. Ing pulo Kahyangan uga ana sumber banyu kang bening lan resik.

Transportasi[besut | besut sumber]

Dalang kang ngubungake ing pulo Kahyangan bisa uga dilakoni kantho numpak prahu motor kang wis disediake kanthi dalan Pasisir Marina, Ancol tumuju ing pulo Kahyangan muleh lan mangkat.Wektu tempuh kurang luwih 30 menit.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pulau di Kapuloanseribu