Onrust

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pulo Onrust)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Onrust

Pulo Onrust inggih punika salah satunggaling pulo ing Kabupatèn KapuloanSeribu, Jakarta ingkang dunungipun caket kaliyan Pulo Bidadari. Ing awal masa kolonial Walanda, rakyat sakiwa-tengené nyebat pulo punika kanthi nama Pulo Kapal amargi ing pulo punika asring sanget wonten kapal Walanda saderengipun pinuju maring Batavia. Ing pulo punika wonten kathah tinggalan arkéologi ing masa kolonial Walanda kaliyan wonten omah ingkang taksih wutuh saha dipundadosaken Museum Pulau Onrust.

Nama 'Onrust' piyambak dipunpendhet saking basa Walanda ingkang ateges 'boten naté ngaso' utawi manawi ing basa Inggris dipunsebat 'Unrest'.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Situs resmi Kabupaten Administratif Kepulauan Seribu(dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)

Cithakan:Pulau di Kapuloanseribu