Pulo Dolak (Yos Sudarso)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Dolak
Géografi

Pulo Yos Sudarso utawa sok diarani pulo Dolak ya iku salah sijiné pulo kang kagolong ana ing tlatah Kabupatèn Mappi, Provinsi Papua, Indonésia. Pulo iki kapisah déning selat kang ciut (sempit) uga diapit pulo kang utama ya iku Nugini. Dasanama pulo iki kanthi asal usul ing salah sijiné tokoh pahlawan Trikora, ya iku panjenengané Yos Sudarso, lan misuwur kanthi jeneng Pulo Dolok lan Pulo Kimaam. Ing mangsa panjajahan Walanda pulo dolak mau déning jeneng "Pulo Frederik Hendrik".

Pulo kang wujud wujud godhong iki duwé dawa kurang luwih 165 km kanthi jembar wewengkon 11.600 km².

Pulo-pulo saubengé[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]