Psikolinguistik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Psikolinguistik minangka gabungan saka rong tembung , ya iku psikologi lan linguistik. Psikolinguistik nyinaoni faktor-faktor psikologis lan neurobiologis kang sejatiné manungsa pikantuk, migunakaké lan ngertèni bab basa. Psikolinguistik ana gandhèng cènèngé karo psikologi kognitif. Ing panalitèn modern migunakaké biologi, neurologi, ngèlmu kognitif lan téori informasi kanggo nyinaoni carané otak mrosès babagan basa.