Prometheus (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Prometheus yaiku film fiksi sains ing Amerika Serikat taun 2012 sing disutradarani dening Ridley Scott lan skenarioni dening Jon Spaihts lan Damon Lindelof . Juru paraga film iki yaiku Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba, Logan Marshall-Green, lan Charlize Theron . Film iki minangka seri kelima waralaba Alien sawise Alien (1979), Aliens (1986), Alien 3 (1992) lan Alien Resurrection (1997).

Film iki digawe wiwit taun April 2010, kanthi biaya kira-kira $ 120-130 yuta. [5] film iki njupuk gambar ing Inggris, Islandia, Spanyol lan Skotlandia . Film iki dijupuk kanthi nggunakake kamera 3D. Prometheus dirilis ing Britania Raya tanggal 1 Juni 2012 lan ing Amerika Serikat tanggal 8 Juni 2012. [6] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Noomi Rapace minangka Elizabeth Shaw
  • Michael Fassbender minangka David
  • Guy Pearce minangka Peter Weyland
  • Idris Elba minangka Janek
  • Logan Marshall-Green minangka Charlie Holloway
  • Charlize Theron minangka Meredith Vickers
  • Rafe Spall minangka Millburn
  • Sean Harris minangka Fifield

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Prometheus (2012) - International Box Office Results". Box Office Mojo. Amazon.com. Diarsip saka asliné ing June 17, 2012. Dijupuk June 8, 2012. 
  2. "Prometheus". bbfc.co.uk. British Board of Film Classification. May 10, 2012. Diarsip saka asliné ing June 16, 2012. Dijupuk May 10, 2012. 
  3. Galloway, Stephen (May 16, 2012). "Return of the 'Alien' Mind". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). Diarsip saka asliné ing June 14, 2012. Dijupuk May 16, 2012.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. "Prometheus". Box Office Mojo. Amazon.com. June 2, 2012. Diarsip saka asliné ing June 17, 2012. Dijupuk June 24, 2012. 
  5. Subers, Ray (June 7, 2012). "Forecast: 'Prometheus,' 'Madagascar 3' Go Head-to-Head This Weekend". Box Office Mojo (Amazon.com). Diarsip saka asliné ing June 14, 2012. Dijupuk June 8, 2012. 
  6. Finke, Nikki (June 10, 2012). "HOT WEEKEND! Both ‘Madagascar 3′ And ‘Prometheus’ On Fire For $59.6M/$49.5M". Deadline.com (PMC). Diarsip saka asliné ing June 14, 2012. Dijupuk June 9, 2012.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
Jurnal
  • Hewitt, Chris (2012). "Why Are We Here?". Empire (Bauer Media Group).  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Leyland, Matthew (2012). "Origin of the Species". Total Film (Future plc) (193).  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Free, Erin; Mottram, James; Pringle, Gill (2012). "Inner Space". Filmink (906).  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Nashawaty, Chris (December 2, 2011). "Ridley Scott Returns to Space". Entertainment Weekly (Time Inc.) (1183). 
  • McCabe, Joseph; Farley, Jordan; Edwards, Richard (2012). "Gods and Monsters / A Shaw Thing / He, Robot". SFX (Future plc) (222).  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Nashawaty, Chris (May 18, 2012). "Birth of a New Alien". Entertainment Weekly (Time Inc.) (1207). 

Pranala njaba[besut | besut sumber]