Michael Fassbender

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Michael Fassbender (lair 2 April taun 1977)[1] dhèwèké iku paraga lanang ing filem lan téater sing kalebu filem indepènden lan filem blockbuster saka Irish–German[1][1].

Ing taun 2011, Fassbender debut ing filem Marvel Comics antihero Magneto X-Men: First Class, lan mbagi peran karo Ian McKellen ing X-Men: Days of Future Past (2014), lan ing filem X-Men: Apocalypse (2016). Uga ing taun 2011, Penampilané Fassbender minangka wong sing seneng senggama ing filem Shame, sing saka filem iku dhèwèké nampa pangargian Volpi Cup for Best Actor ing Venice Film Festival lan dinominasikaké ing Golden Globe lan BAFTA Awards. Ing taun 2013, perané minangka slave owner Edwin Epps ing filem slavery epic 12 Years a Slave uga nampa panghargian, ya iku nampa nominasi Oscar kategori Best Supporting Actor. Ing taun 2013, Fassbender metu ing filemé Ridley Scott, The Counselor. Ing taun 2015, dhèwèké meranaké Steve Jobs ing filem sing disutradarani Danny Boyle sing judhulé padha, lan main dadi Macbeth ing filem adhaptasi Justin Kurzel sing judhulé William Shakespeare. For the former, dhèwèké nampa Academy Award, BAFTA, Golden Globe lan SAG nominasi. Ing taun 2015,dhèwèké nggawé drama Slow West, sing ing kono iku dhèwèké uga mèlu mbintangi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Sitiran kosong (pitulung)