Danny Boyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Danny Boyle
DannyBoyle08TIFFcropped.jpg
Danny Boyle ing Fèstival Film Internasional Toronto 2008 kanggo filem Slumdog Millionaire.
Asma wiyosan Daniel Boyle
Miyos (1956-10-20) 20 Oktober 1956 (umur 60)
Radcliffe, Lancashire, Inggris, Karajan Manunggal
Pakaryan Sutradara/Produser
Taun aktif 1980–saiki

Danny Boyle (lair ing Lancashire, Inggris, Karajan Manunggal, 20 Oktober 1956; umur 60 taun) arupa sawijining sutradara kabangsan Inggris sing menangaké nominasi Golden Globe lan Academy Award. Dhèwèké dadi misuwur nalika nyutradharai filem mliginé kaya déné Trainspotting, The Beach, 28 Days Later, Millions, Sunshine, lan Slumdog Millionaire. Dhèwèké duwé karir ing donya filem wiwit taun 1994.

Filmografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sutradara Paling Apik (Academy Awards)