Fiksi sains

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Fiksi Sains ya iku genre sing duwé konsèp gabungan antarané fiksi spèkulatif karo imajinasi kaya ta futuristik sains lan teknologi, jelajah antariksa, jelajah waktu, luwih rikat katimbang kecepatan cahya, jagad paralel lan kauripan sing ana ing sajabané bumi . Fiksi sains kerep jelajah potènsi sains lan inovasi ilmiah liyané, uga bisa diceluk "literatur ide".[1] Fiksi sains iku racaké ngilari supernatural , lan ora padha karo genre sing ana gayutané karo fantasi, carita fiksi sains historis iku dimaksudhaké duwèni dhasar ing fakta sains lan téyori waktu carita iku digawé, nanging sambungan iki wis ora dienggo utawa wis ilang ing akèh fiksi sains.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Marg Gilks; Paula Fleming & Moira Allen (2003). "Science Fiction: The Literature of Ideas". WritingWorld.com. 
  2. ^