Prau panumpes Jepang Yoizuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Yoizuki, taun 1945.

Prau Yoizuki (宵月? Rembulan soré) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing subklas Fuyutsuki.

Yoizuki kapernahaké rikala 25 Agustus 1943 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 25 Sèptèmber 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Januari 1945 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kotaro Nakao.[1]

Prau iki diwenehake kanggo Wadya Sagara Taiwan rikala 29 Agustus 1947 (jenengé Fen Yang). Fen Yang kabungkar taun 1963.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. p. 359. ISBN 4-7698-1246-9.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Yoizuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]