Prau panumpes Jepang Teruzuki (1941)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Teruzuki (照月? Rembulan cerah) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Teruzuki".

Teruzuki kapernahaké rikala 13 Novèmber 1940 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 21 Novèmber 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Agustus 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tsuneo Orita.[1] Prau iki kèrem rikala 12 Dhésèmber 1942 ing Perang Guadalkanal (09°13′S 159°46′E / 9.217°S 159.767°E / -9.217; 159.767).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 353–354. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Teruzuki (1941) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]