Prau panumpes Jepang Niizuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Niizuki (新月? Rembulan anyar) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Niizuki".

Niizuki kapernahaké rikala 8 Dhésèmber 1941 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 29 Juni 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Maret 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kiyoi Ageta.[1] Prau iki kèrem rikala 6 Juli 1943 ing Lempongan Kula (7°57′S 157°12′E / 7.950°S 157.200°E / -7.950; 157.200).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 356–357. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Niizuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]