Prau panumpes Jepang Hatsuzuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Hatsuzuki, taun 1942.

Prau Hatsuzuki (初月? Rembulan wiwitan (ing mangsa gugur) / Rembulan ing wulan Agustus) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Hatsuzuki".

Hatsuzuki kapernahaké rikala 25 Juli 1941 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 3 April 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 29 Dhésèmber 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Shoichi Taguchi.[1] Prau iki kèrem rikala 25 Oktober 1944 ing Tanjung Engaño (20°24′N 126°20′E / 20.400°N 126.333°E / 20.400; 126.333).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 355–356. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Hatsuzuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]