Prau panumpes Jepang Shimakaze (1942)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Shimakaze.jpg

Prau Shimakaze (島風? "Angin pulo") iku prau panumpes kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Shimakaze".

Shimakaze kapernahaké rikala 8 Agustus 1941 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 18 Juli 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 10 Mèi 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Hiroshi Hirose.[1] Prau iki kèrem rikala 11 Novèmber 1944 ing Perang Lempongan Ormoc cedhak Cebu (10°50′N 124°35′E / 10.833°N 124.583°E / 10.833; 124.583).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 350–351. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Shimakaze (1942)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Whitley, M.J. (1988). Destroyers of World War 2. Cassell Publishing. ISBN 1-85409-521-8. 
  • Collection of writings by Sizuo Fukui Vol.5, Stories of Japanese Destroyers, Kōjinsha (Japan) 1993, ISBN 4-7698-0611-6
  • The Maru Special, Japanese Naval Vessels No.41 Japanese Destroyers I, Ushio Shobō (Japan), July 1980, Book code 68343-42
  • Ford, Roger; Gibbons, Tony; Hewson, Rob; Jackson, Bob; Ross, David (2001). The Encyclopedia of Ships. London: Amber Books, Ltd. kk. 403–404. ISBN 978-1-905704-43-9. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]