Prau panumpes Jepang Wakatsuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Wakatsuki, taun 1944.

Prau Wakatsuki (若月? Rembulan enom) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Wakatsuki".

Wakatsuki kapernahaké rikala 9 Maret 1942 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 24 Novèmber 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Mèi 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yasuatsu Suzuki.[1] Prau iki kèrem rikala 11 Novèmber 1944 ing Tanjung Ormoc (10°50′N 124°35′E / 10.833°N 124.583°E / 10.833; 124.583).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. k. 357. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Wakatsuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]