Prau panumpes Jepang Harutsuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Harutsuki, taun 1944.

Prau Harutsuki (春月? Rembulan ing mangsa semi) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing subklas Fuyutsuki.

Harutsuki kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1943 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 3 Agustus 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 28 Dhésèmber 1944 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Satoru Kohama.[1]

Prau iki diwenehake kanggo Wadya Sagara Uni Sovyèt rikala 28 Agustus 1947 (jenengé Vnezapny). Vnezapny kabungkar taun 1969.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 358–359. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Harutsuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]