Prau panumpes Jepang Fuyutsuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Fuyutsuki, taun 1944.

Prau Fuyutsuki (冬月? Rembulan ing mangsa adhem) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Fuyutsuki.

Fuyutsuki kapernahaké rikala 8 Mèi 1943 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 20 Januari 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 25 Mèi 1944 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Eisuke Sakuma.[1] Prau iki kabungkar taun 1948.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. p. 358. ISBN 4-7698-1246-9.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Fuyutsuki ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Ushio Shobō (Ushioshobokojinsha Co., Ltd.), Tōkyō, Jepang.
    • The Maru Special, Imperial Japanese Vessels No. 19, Destroyer Asashio-class and Akizuki-class, 1978.
  • Senshi Sōsho, Asagumo Shimbunsha Inc., Tōkyō, Jepang.
    • Vol. 31, Naval armaments and war preparation (1), "Until November 1941", 1969.

Pranala njaba[besut | besut sumber]