Prau panumpes Jepang Suzutsuki (1942)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Suzutsuki (1942), taun 1945.

Prau Suzutsuki (涼月? Rembulan sing nyenengake) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Suzutsuki".

Suzutsuki kapernahaké rikala 15 Maret 1941 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 4 Maret 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 29 Dhésèmber 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Shizo Akazawa.[1] Prau iki kabungkar taun 1945.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 354–355. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Suzutsuki (1942) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]