Prau panumpes Jepang Akizuki (1941)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Akizuki, taun 1942.

Prau Akizuki (秋月? Rembulan ing mangsa gugur) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Akizuki".

Akizuki kapernahaké rikala 30 Juli 1940 ing Maizuru, Kyoto déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 2 Juli 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 11 Juni 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yasuji Koga.[1] Prau iki kèrem rikala 25 Oktober 1944 déning USS Halibut ing Tanjung Engaño (20°29′N 126°30′E / 20.483°N 126.500°E / 20.483; 126.500).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Akizuki (1941) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 
  • Watts, Anthony J. (1971). The Imperial Japanese Navy. Doubleday. ISBN 0-385-01268-3. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]