Prau panumpes Jepang Ushio (1930)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Ushio, taun 1936.

Prau Ushio (? Pasang)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sepuluh ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Ushio".[2]

Ushio kapernahaké rikala 24 Dhésèmber 1929 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 17 Novèmber 1930. Prau iki kinepyakaké rikala 14 Novèmber 1931 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Raizou Tanaka.[3] Prau iki kabungkar rikala 4 Agustus 1948.[4]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 570. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. 幕末以降帝国軍艦写真と史実. 海軍有終会. 1935. k. 160. 
  3. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 287–288. ISBN 4-7698-1246-9. 
  4. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Ushio (1930)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]