Prau panumpes Jepang Isonami (1927)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Isonami, taun 1939.

Prau Isonami (磯波? Ombak panumpes)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Isonami".

Isonami kapernahaké rikala 19 Oktober 1926 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 24 Novèmber 1927. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Juni 1928 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tadashi Arima.[2] Prau iki kèrem rikala 9 April 1943 déning USS Tautog cedhak Pulo Wangiwangi (5°26′S 123°4′E / 5.433°S 123.067°E / -5.433; 123.067).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 654. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 273–274. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]