Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Akatsuki, taun 1936.

Prau Akatsuki (? Esuke)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka telu kang kaaran mitrut jenengé "Akatsuki".

Akatsuki kapernahaké rikala 17 Fèbruari 1930 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 7 Mèi 1932. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Novèmber 1932 ing pamangkuné Mayor Ichimatsu Takahashi.[2] Prau iki kèrem rikala 13 Novèmber 1942 ing Guadalkanal (09°17′S 159°56′E / 9.283°S 159.933°E / -9.283; 159.933).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 483. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 288–290. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (2002). "Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]