Prau panumpes Jepang Miyuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Miyuki, taun 1931.

Prau Miyuki (深雪? Salju kandel)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.

Miyuki kapernahaké rikala 30 April 1927 déning Uraga Dock Company. Prau iki kababar rikala 26 Juni 1928. Prau iki kinepyakaké rikala 29 Juni 1929 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Nitaro Kato.[2] Prau iki kèrem rikala 29 Juni 1934 ing Supitan Koréa (33°00′N 125°30′E / 33.000°N 125.500°E / 33.000; 125.500).

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 558. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. k. 267. ISBN 4-7698-1246-9. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8. 
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]