Prau panumpes Jepang Oboro (1930)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Oboro, taun 1936.

Prau Oboro (? Cahya rembulan)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka pitu ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Oboro".

Oboro kapernahaké rikala 29 Novèmber 1929 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 8 Novèmber 1930. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Oktober 1931 ing pamangkuné Mayor Ko Ito.[2] Prau iki kèrem rikala 17 Oktober 1942 cedhak Kiska (52°17′N 178°08′E / 52.283°N 178.133°E / 52.283; 178.133).[3][4]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 754. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 283–284. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X. 
  4. Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8. 
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Watts, Anthony J (1967). Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8. 
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]