Prau panumpes Jepang Ikazuchi (1931)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Ikazuchi, taun 1936.

Prau Ikazuchi (? Bledhèg)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Ikazuchi".

Ikazuchi kapernahaké rikala 7 Maret 1938 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 22 Oktober 1931. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Agustus 1932 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Keizo Sato.[2] Prau iki kèrem rikala 13 April 1944 déning USS Harder cedhak Guam (10°13′N 143°51′E / 10.217°N 143.850°E / 10.217; 143.850).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 943. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 291–293. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (2002). "Prau panumpes Jepang Ikazuchi (1931)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]