Prau panumpes Jepang Hatsuyuki (1928)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hatsuyuki.jpg

Prau Hatsuyuki (初雪? Salju wiwitan (ing mangsa adhem))[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Hatsuyuki".

Hatsuyuki kapernahaké rikala 12 April 1927 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 29 Sèptèmber 1928. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Maret 1929 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Saburo Ishibashi.[2] Prau iki kèrem rikala 17 Juli 1943 ing Kepuloan Shortlands (06°50′S 155°47′E / 6.833°S 155.783°E / -6.833; 155.783).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 804. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. pp. 265–267. ISBN 4-7698-1246-9.
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Hatsuyuki (1928)". Long Lancers. Combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]