Prau panumpes Jepang Inazuma (1932)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Inazuma, taun 1936.

Prau Inazuma (? Bledhèg)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka papat ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Inazuma".

Inazuma kapernahaké rikala 7 Maret 1938 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 25 Fèbruari 1932. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Novèmber 1932 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Shiro Hiratsuka.[2] Prau iki kèrem rikala 14 Mèi 1944 déning USS Bonefish cedhak Tawi-Tawi ing Sagara Sulawesi (5°8′N 119°38′E / 5.133°N 119.633°E / 5.133; 119.633).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 943. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. pp. 293–294. ISBN 4-7698-1246-9.
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Inazuma (1932)". Long Lancers. Combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]