Prau panumpes Jepang Akebono (1930)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Akebono, taun 1936.

Prau Akebono (? Fajar)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka wolu ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Akebono".

Akebono kapernahaké rikala 25 Novèmber 1929 ing Osaka déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 7 Novèmber 1930. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Juli 1931. Prau iki kèrem rikala 14 Novèmber 1944 cedhak Kiska (14°35′N 120°55′E / 14.583°N 120.917°E / 14.583; 120.917).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 488. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]