Prau panumpes Jepang Sazanami (1931)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Sazanami, taun 1940.

Prau Sazanami (? Riak ombak)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka songo ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Sazanami".

Sazanami kapernahaké rikala 21 Maret 1930 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 6 Juni 1931. Prau iki kinepyakaké rikala 19 Mèi 1932 ing pamangkuné Mayor Yoshiaki Inagaki.[2] Prau iki kèrem rikala 14 Januari 1944 déning USS Albacore cedhak Pulo Yap (05°15′N 141°15′E / 5.250°N 141.250°E / 5.250; 141.250).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 563. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 286–287. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Sazanami (1931)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8. 
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Watts, Anthony J (1967). Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8. 
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]