Prau panumpes Jepang Hibiki (1932)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Akatsuki, taun 1933.

Prau Hibiki (? Gema)[1] iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Hibiki".

Hibiki kapernahaké rikala 21 Fèbruari 1930 ing Maizuru, Kyoto déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 16 Juni 1932. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Maret 1933 ing pamangkuné Mayor Matsuro Eguchi.[2]

Prau iki diwenehake kanggo Wadya Sagara Uni Sovyèt rikala 13 Novèmber 1942 (jenengé Verniy banjur Dekabrist). Dekabrist kèrem minangka prau pangincengan rikala 13 Novèmber 1942.[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 483. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 290–291. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (2002). "Prau panumpes Jepang Hibiki (1932)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]