Polvorón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Polvorón
Polvorón de Estepa.jpg
Two halves of a polvorón
JinisShortbread
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaAndalusia
Woworan pokokFlour, sugar, milk, nuts
Panganan sairib
Buku masakan: Polvorón  Médhia: Polvorón
Polvorón ing bungkus kertasé
Mantecados (dudu polvorones) lan bungkus tradisional.

Polvorón (Saka polvo, tembung Spanyol kanggo bubuk, utawa bledug) minangka jinis roti cekak Spanyol sing abot, alus, lan rapuh banget digawe saka glepung, gula, susu, lan kacang-kacangan (utamane almond). Umume diprodhuksi ing Andalusia, ing kana ana udakara 70 pabrik sing dadi bagean saka sindikat sing ngasilake polvorones lan mantecados. Ing jeneng mantecados, gulali iki minangka persiapan tradisional wilayah liyane ing Semenanjung Iberia uga. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Polvorones minangka panganan istimewa sing populer ing kabeh Spanyol, Amerika Hispanik lan Filipina . Biasane, dheweke wis siyap wiwit wulan September nganti Januari, nanging saiki wis kasedhiya nganti setaun.

Rujukan[besut | besut sumber]