Roti cekak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shortbread
Shortbreadrounds.jpg
Fully cooked shortbread rounds on a baking sheet
Jinisbiscuit
Panggonan asalScotland
Woworan pokokFlour, butter, white sugar
Katerangan liyanéglycaemic load 40 (100 g)[1]
Buku masakan: Shortbread  Médhia: Shortbread

Roti cekak minangka biskuit tradisional Skotlandia sing biasane digawe saka siji bagean gula putih, mentega loro, lan telung bagean tepung gandum polos . Bahan-bahan liyane kaya ta nasi utawa tepung jagung kadang ditambahake kanggo ngowahi tekstur. Resep modern uga asring nyimpang saka asline kanthi mbagi gula dadi bagean sing padha granulasi lan gula es lan akeh sing nambah bagean uyah .[2] Ora kaya biskuit liyane lan roti panggang liyane, roti cendhak ora ngemot ragi, kaya ta bubuk panggang utawa soda roti . Shortbread akeh digandhengake karo festival Natal lan Hogmanay ing Skotlandia, lan sawetara merek Skotlandia diekspor ing saindenging jagad iki.

  1. "Glycemic index for 60+ foods". Health.harvard.edu. 2018-03-14. Dibukak ing 2018-04-16.
  2. "Of edible substances: Friable, easily crumbled." Oxford English Dictionary.