Pesarattu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pesarattu
Pesarattu.jpg
Pesarattu
AjanganBreakfast, snack
Panggonan asalDelta region of Andhra Pradesh, South India
Tlatah utawa prajaAndhra Pradesh, India
Woworan pokokGreen gram
Buku masakan: Pesarattu  Médhia: Pesarattu

Pesarattu, pesara attu, pesara dosa ( mung bean dosa ), utawa cheeldo minangka roti kaya crepe, asale ing Andhra Pradesh, India, sing padha karo dosa . Digawe nganggo adonan gram ijo ( moong dal ), nanging ora beda karo dosa, ora ngemot urad dal . [1] Pesarattu dipangan minangka sarapan lan minangka cemilan ing Andhra Pradesh . Punika biasanipun dipuncawisaken sesarengan kaliyan jahe utawa lunak Chutney . Cabe ijo, jahe lan bawang digunakake kanthi macem-macem.

Bawang lan cincang sing disigar kadhang kala ditambahake ing pesarattu kanthi nyebar ing adonan sadurunge dadi crepe; upma uga digunakake. Ing sawetara panggonan, upma lan bawang ditambahake ing pesarattu.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Real street food - No 2: Pesarattu from Chennai". The Guardian. Guardian Media Group. 23 October 2014. Dibukak ing 26 November 2014.