Pedofilia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pedofilia
Classification and external resources
ICD-10 ICD-10 Chapter F|F654
ICD-9 302.2
MeSH D010378
Korban pelècèhan seksual.

Pedofilia didefinisikake gangguan kejiwaan saka manungsa dhiwasa utawa remaja kang wis dhiwasa (umur 16 utawa luwih tuwa) kang biasané ditandani karo kepentingan sèksual primèr utawa eksklusif marang bocah cilik utawa prapuber (umumé umur 13 taun mudhun).[1] Anak minimale kudu limang taun luwih enom ana ing kasus pedofilia remaja nembé bisa dijenengi utawa diklasifikasike pedofilia.[2] Tembung pedofilia asale saka basa Yunani: paidophilia (παιδοφιλια)—pais (παις, "anak-anak") lan philia (φιλια, "cinta kang bersahabat" utawa "persahabatan", ana ing arti harfiah wis diganti seneng marang daya tarik seksual ing jaman modern, adedasar gelar "cinta anak" utawa "kekasih anak," déning pedofil kang nganggo simbol lan kode kanggo ngidentifikasi preferensine.[1] Klasifikasi Penyakit Internasional (ICD) njlentrehake yèn pedofilia iku dadi "gangguan kepribadian dewasa lan perilaku" ya iku ana pilihan seksual kanggo bocah cilik.[1] Istilah iki duwé denifisi kang akèh kaya kang ditemokake ing psikiatri, psikologi,lan penegakan hukum.[1] Miturut Diagnostik lan Statistik Manual Gangguan Jiwa (DSM), pedofilia ya iku parafilia, ya iku wong kang duwé dorongan kang kuat lan bolan-balen kanggo ngakokake hububgan seksual lan fantasi ngenani bocah cilik prapuber.[1] Saiki rancangan DSM-5 ngusulake kanggo nambahake hebefilia karo kriteria diagnostik, lan akibate kanggo nganti jeneng kanggo gangguan pedohebefilik.[1] Gangguan iki (pedofilia) akehe didokumentasikake menyang wong lanang nanging uga ana wong wadon kang ngalami gangguan iki.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g "Pedophilia". Encyclopædia Britannica. 
  2. ^ Section F65.4: Paedophilia (online access via ICD-10 site map table of contents)."Pedophilia" (PDF). ICD-10. Retrieved 2012-10-10. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pedofilia&oldid=1075417"