ICD-10

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing ngisor iki pratélan ICD-10 kanggo kodhe klasifikasi, kanggo vèrsi taun 2007 ana ing [1]

Bab Blok Judhul
I A00-B99 Lelara Infeksi lan parasit
II C00-D48 Neoplasma
III D50-D89 Lelara darah lan organ pembentuk darah termasuk gangguan sistem imun
IV E00-E90 Endokrin, nutrisi lan gangguan metabolik
V F00-F99 Gangguan jiwa lan prilaku
VI G00-G99 Lelara sing mengenai sistem syaraf
VII H00-H59 Lelara mata lan adnexa
VIII H60-H95 Lelara telinga lan mastoid
IX I00-I99 Lelara ing sistem sirkulasi
X J00-J99 Lelara ing sistem pernafasan
XI K00-K93 Lelara ing sistem pencernaan
XII L00-L99 Lelara ing kulit lan jaringan subcutaneous
XIII M00-M99 Lelara ing sistem musculoskletal
XIV N00-N99 Lelara ing sistem saluran kemih lan genital
XV O00-O99 Kehamilan lan kelahiran
XVI P00-P96 Keadaan sing asal saka periode perinatal
XVII Q00-Q99 Malformasi kongenital, deformasi lan kelainan chromosom
XVIII R00-R99 Gejala, tandha, kelainan klinik lan kelainan lab sing ora tinemu ing klasifikasi liya
XIX S00-T98 Karacunan, cidra lan beberapa penyebab sing saka jaba
XX V01-Y98 Penyebab morbiditas lan kematian eksternal
XXI Z00-Z99 Faktor faktor sing mempengaruhi status kaséhatan lan hubungannya dengan jasa kaséhatan
XXII U00-U99 Kodhe kagunaan mirunggan

Pranala njaba[besut | besut sumber]