Pecut jaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pecut jaran
Stachytarpheta jamaicensis (43012688754).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Lamiales
Famili: Verbenaceae
Génus: Stachytarpheta
Spésies: S. jamaicensis
Jeneng binomial
Stachytarpheta jamaicensis (L)Vahl

Pecut jaran (Stachytarpheta jamaicensis) ya iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Verbenaceae. Wit iki uga duwé jeneng liya ya iku Sekar laru lan Ngadirénggo. Diwènèhi  jeneng pecut amarga ana galih kang njulur kaya ta pecut. Wit iki dawané bisa nganti 2 mèter godhongé ijo lan pinggir godhongé rada wungu. Wit iki rasané pait nanging sipaté adhem. Oyoté sokat lan tuwuh ing lemah kang sugih humus.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Tetuwuhan iki bisa kanggo nambani radhang gurung, rématik lan hepatitis A. Cara nambani ya iku godhong pecut jaran digodhog ing banyu umub banjur diombé. Ananging  wong wadon sing lagi meteng ora olèh ngombé jamu godhogan pecut jaran.

Gladri[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Satya, Bayu (2013). Koleksi Tumbuhan Berkhasiat. Yogyakarta: Rapha Publishing. kc. 93. ISBN 978-979-29-3367-3.