Pecut jaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tetuwuhan Pecut jaran

Pecut jaran (Stachytarpheta jamaicensis) ya iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Verbenaceae. Wit iki uga duwé jeneng liya ya iku Sekar laru, Ngadirénggo, lan Jarong. Diwènèhi  jeneng pecut amarga ana galih kang njulur kayata pecut. Wit iki dawané bisa nganti 2 mèter godhongé ijo lan pinggir godhongé rada wungu. Wit iki rasané pait nanging sipaté adhem. Oyoté sokat lan tuwuh ing lemah sugih humus.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Kembang pecut jaran werna wungu

Tetuwuhan iki bisa kanggo nambani radhang gurung, rématik lan hepatitis A. Cara nambani ya iku godhong pecut jaran digodhog ing banyu umub banjur diombé. Ananging  wong wadon sing lagi meteng ora olèh ngombé jamu godhogan pecut jaran.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Satya, Bayu (2013). Koleksi Tumbuhan Berkhasiat. Yogyakarta: Rapha Publishing. k. 93. ISBN 978-979-29-3367-3.