Pasar wengi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasar malam ing Jakarta, Indonesia .

Pasar wêngi utawa bazaar wěngi minangka pasar dalan sing umume ditemokake ing Asia Wétan lan Tenggara sing operasi ing wayah wêngi lan umume kanggo mlaku-mlaku, blanja, lan mangan luwih santai tinimbang pasar awan kaya bisnis. Biasane pasar terbuka. Negara kayata Brunéi Darussalam, Indonésia lan Malaysia, pasar wêngi umume dikenal minangka pasar malam dening warga, sing secara harfiah têgêse pasar malam dhewe, "pasar" minangka tembung sing dipengaruhi dening "bazaar" ing Persia utawa uga makna "pasar" ing Melayu/Indonesia, lan "malam" tegese "wêngi".

Saiki, sawetara kacamatan utawa kabupatèn ing Jakarta lan uga provinsi liyane ing Indonesia, nganakake pasar malam mingguan, biasane dianakake saben Setu wêngi ing alun-alun, lapangan terbuka utawa pasar. Ing Indonesia, pasar malam wis dadi papan hiburan mingguan kanggo kulawarga lokal. Kejaba adol macem-macem barang lan panganan, sawetara pasar malam uga nawakake dolanan bocah lan game karnaval, kayata mini carousel utawa mini train.