Pasar wengi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasar malam ing Jakarta, Indonesia .

Pasar wengi utawa bazaar wengi minangka pasar dalan sing umume ditemokake ing Asia Wétan lan Tenggara sing operasi ing wayah wengi lan umume kanggo mlaku-mlaku, blanja, lan mangan luwih santai tinimbang pasar awan kaya bisnis. Biasane pasar terbuka. negara kayata Brunei, Indonesia lan Malaysia, pasar wengi umume dikenal minangka pasar malam dening warga, sing secara harfiah tegese pasar malam dhewe, "pasar" minangka tembung sing dipengaruhi dening "bazaar" ing Persia utawa uga makna "pasar" ing Melayu / Indonesia, lan "malam" tegese "wengi".

Saiki, sawetara kecamatan (kabupaten) ing Jakarta lan uga provinsi liyane ing Indonesia, nganakake pasar malam mingguan, biasane dianakake saben Setu wengi ing alun-alun alun-alun, lapangan terbuka utawa pasar. Ing Indonesia, pasar malam wis dadi papan hiburan mingguan kanggo kulawarga lokal. Kejaba adol macem-macem barang lan panganan, sawetara pasar malam uga nawakake dolanan bocah lan game karnaval, kayata mini carousel utawa mini train.