Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pangkalan Bun
Pangkalan Bun dideleng saka ndhuwur
Pangkalan Bun dideleng saka ndhuwur
Nagara  Indonesia
Provinsi Kalimantan Tengah
Kacamatan Arut Kidul
Kode pos 74110

Pangkalan Bun ya iku kutha krajan Kabupatèn Kotawaringin Kulon, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Sacara administratif, Pangkalan Bun ana ing tlatah Arut Kidul.

Transportasi ing tlatah punika kapérang ada 3 jinis transportasi ya iku transportasi ingkang bisa akses ing kutha Panglana Bun, ya iku akses darat, segara uga laut. Akses darat uga bisa dilakoni déning transportasi kang bisa ngelewati dalan Trans Kalimantan. Akses laut bisa dilewati déning fasilitas pelabuhan ing Kumai kang ngelayani jurusan Semarang lan Surabaya. Papan Anggegana Iskandar bisa ndadèkaké akses transportasi udara menjadi akses udara déning kang duwé kapinginan lelungan ing Pangkalan Bun.

Cagar Budaya kang ana ing Pangkalan Bun di antarané ya iku Pura Kuning salah sijiné paninggalan Karajan Kutaringin kang ana ing tlatah Kabupatèn Kotawaringin Kulon