Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pangkalan Bun
Pangkalan Bun dideleng saka ndhuwur
Pangkalan Bun dideleng saka ndhuwur
Nagara Flag of Indonésia Indonesia
Provinsi Kalimantan Tengah
Kacamatan Arut Kidul
Kode pos 74110

Pangkalan Bun ya iku kutha krajan Kabupatèn Kotawaringin Kulon, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Sacara administratif, Pangkalan Bun ana ing tlatah Arut Kidul.

Transportasi ing tlatah punika kaperang ada 3 jinis transportasi ya iku transportasi ingkang bisa akses ing kutha Panglana Bun, ya iku akses darat, segara uga laut. Akses darat uga bisa dilakoni dèning transportasi kang bisa ngelewati dalan Trans Kalimantan . Akses laut bisa dilewati dèning fasilitas pelabuhan ing Kumai kang ngelayani jurusan Semarang lan Surabaya. Papan Anggegana Iskandar bisa ndadekake akses transportasi udara menjadi akses udara dèning kang nduwèni kapinginan lelungan ing Pangkalan Bun.

Cagar Budaya kang ana ing Pangkalan Bun di antarané ya iku Istana Kuning salah sijiné paninggalan Kerajaan Kutaringin kang ana ing tlatah Kabupatèn Kotawaringin Kulon