Panggungharja, Séwon, Bantul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panggungharja
Désa
Trankripsi basa Indonésia
 • ResmiPanggungharjo
Panggungharja kapernah ing Kabupatèn Bantul
Panggungharja
Panggungharja
Panggungharja kapernah ing Ngayogyakarta
Panggungharja
Panggungharja
Panggungharja kapernah ing Indonésia
Panggungharja
Panggungharja
Koordhinat: 7°50′36″S 110°21′22″E / 7.84337°S 110.35614°E / -7.84337; 110.35614Koordhinat: 7°50′36″S 110°21′22″E / 7.84337°S 110.35614°E / -7.84337; 110.35614
Nagara Indonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
KabupatènBantul
KacamatanSéwon
Kodhe laladan
administrasi
34.02.15.2004

Panggungharja iku désa ing Kacamatan Séwon, Kabupatèn Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta.[1]

Désa Panggungharja ingkang cacah jiwanipun wonten 25.727 Jiwa kanthi wewengkon 564,54 Ha, mapan ing Kěcamatan Séwon, tapel wates administrasinipun, tapel wates sisih lor punika kaliyan Kutha Ngayogyakarta, sisih wétan punika kaliyan Désa Bangunharjo. Sisih kidul punika watesipun kaliyan Désa Timbulharjo lan Pendowoharjo, lan ingkang kulon tapel watesipun kaliyan Désa Tirtonirmolo Kacamatan Kasihan.

Wonten kalih margi provinsi ingkang tumuju ing pusating pamarintah kabupatèn Bantul, inggih punika margi Bantul ingkang ngliwati pedhukuhan Dongkelan dan Kweni, dan margi Parangtritis ingkan ngliwati pedhukuhan Pandes, Prancak Glondong lan Cabean.

Géografi[besut | besut sumber]

Kanthi topografi Désa Panggungharja punika tlatahipun rata kanthi dhuwuripun kinten-kinten 45 mèter dpl. Adhedhasar karakteristik sumber daya alam-ipun Désa Panggungharja dipunkapérang dados 3 inggih punika:

  • Wewengkon budi daya tani lahan basah ingkang wonten ing pedhukuhan Geneng, Garon dan Ngireng-ireng.
  • Wewengkon pamaréntah lan ékonomi ingkang wonten ing pedhukuhan Pandes, Glondong, Sawit, Jaranan, Kwèni lan Pelemsèwu.
  • Wewengkon aglomerasi kutha, ingkang wonten ing pedhukuhan Dongkélan, Glugo, Krapyak Kulon, lan Krapyak Wétan.

Adhedhasar hidrologi wewengkon désa Panggungharja gadhah tuk ingkang cekap kanggé kabetahan wonten ing Sorowajan pedhukuhan Glugo lan Karangnongko pedhukuhan Pelemsèwu saéngga saged nyumbangaken kontribusi marang suburing lemah tani wonten ing désa Panggungharja.

Manawi dhedhasar géografis, wewengkon désa Panggungharja punika salahsatunggaling tlatah ingkang caket kaliyan Kutha Ngayogyakarta. Kangge margi kang utama lalu lintas antar laladan / antar provinsi wontening ring road (margi bunder) kidul ingkang ana ing loring désa Panggungharja, uga margi Bantul lan margi Parangtritis [2].

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id (in Indonésia). Retrieved 2017-10-31.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Wewengkon & Penduduk(dipununduh dinten ahad, 30 September 2012)