Opuntia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pir eri
Opuntia littoralis var. vaseyi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Core eudicots
Ordo: Caryophyllales
Kulawarga: Cactaceae
Subkulawarga: Opuntioideae
Suku: Opuntieae
Marga: Opuntia
Mill.
Spesies

Luwih akèh, pirsani tèks.

Sinonim

lan pirsani tèks

Opuntia, uga ditepungi minangka nopales utawa kaktus dayung (pirsani ing ngisor), iku genus ing famili kaktus, Cactaceae.

Saiki, mung pir eri sing klebu jroning genus iki watara 200[1] spesies disebaraké ing mèh kabèh Amérika. Chollas saiki dipisahaké jroning genus Cylindropuntia, sing sapérangan isih nimbang subgenus saka Opuntia. Austrocylindropuntia, Corynopuntia lan Micropuntia uga asring dilebokaké jroning genus iki, nanging kaya Cylindropuntia dhèwèké katoné béda cukup becik. Brasiliopuntia lan Miqueliopuntia iku kerabat cerak saka Opuntia.

Tuwuhing cawang Pir Eri[besut | besut sumber]

Prickly Pear 2.JPG Prickly pear leaf bud.JPG Prickly Pear 2half.JPG Opuntia leaf.JPG
Kuncup muncul Kuncup tuwuh Kuncup tuwuh manèh Kuncup tuwuh luwih akèh manèh
Prickly Pear 4half.JPG Prickly Pear 5half.JPG Prickly Pear 5.JPG
Bantalan terus tuwuh Bantalan bisa dipangan (lembut) Bantalan diwasa

Spesies pilihan[besut | besut sumber]

Opuntia hibrida gampang antar spesies.[2] Iki bisa nyebabaké angèl anggoné klasifikasi. Uga, ora kabèh spesies sing kadhaftar ing kéné mungel sajatiné klebu genus iki.

Sawijining Opuntia ing sangarepé Jumping Cholla (Cylindropuntia fulgida)

Opuntia biyèn[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Jon P. Rebman, Ph.D., "What has happened to Opuntia?" San Diego Natural History Museum
  2. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng griffith2004

Réferènsi[besut | besut sumber]

  •  Austria (1995): The bug that changed history. Boatman's Quarterly Rreview 8(2). HTML fulltext
  •  Austria (2000): Effects of Opuntia megacantha on blood glucose and kidney function in streptozotocin diabetic rats. Journal of Ethnopharmacology 69(3): 247–252. Ana loop cithakan: Cithakan:Doi
    This citation will be automatically completed in the next few minutes. You can jump the queue or expand by hand PMID 10722207
    (HTML abstract)
  •  Austria (2002): Taxonomy, distribution, rarity status and uses of Canadian Cacti. Haseltonia 9: 17–25 Google Scholar PDF abstract
  •  Austria (1983): Effects of nopal (Opuntia sp.) on serum lipids, glycemia and body weight. Archivos de investigacion medica 14(2): 117–125. PMID 6314922 [Article in English, Spanish]
  •  Austria (1995): Ayahuasca Additive Plants. In: Ayahuasca Analogues: Pangaean Entheogens.
  •  Austria (2005): Interventions for preventing or treating alcohol hangover: systematic review of randomised controlled trials. Brit. Med. J. 331(7531): 1515–1518. Ana loop cithakan: Cithakan:Doi
    This citation will be automatically completed in the next few minutes. You can jump the queue or expand by hand PMID 16373736
    PDF fulltext
  •  Austria (1988): Natural Enemies of Cochineal (Dactylopius coccus Costa): Importance in Mexico. Journal of the Professional Association for Cactus Development 3: 43–49. PDF fulltext
  •  Austria (1998): Glycemic Effects of Various Species of Nopal (Opuntia sp.) in Type 2 Diabetes Mellitus. Texas Journal of Rural Health 16(1): 68–76.
  •  Austria (1997): Visionary Cactus Guide: Opunita [sic]. Retrieved 2007-OCT-15.
  •  Austria (2004): Effect of Opuntia ficus indica [sic] on Symptoms of the Alcohol Hangover. Arch. Intern. Med. 164(12): 1334–1340. PDF fulltext

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Opuntia&oldid=1056183"