Opuntia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pir eri
Opuntia littoralis var vaseyi 4.jpg
Opuntia littoralis var. vaseyi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Core eudicots
Ordho: Caryophyllales
Famili: Cactaceae
Subfamili: Opuntioideae
Tribe: Opuntieae
Génus: Opuntia
Mill.
Spesies

Luwih akèh, pirsani tèks.

Sinonim

lan pirsani tèks

Opuntia, uga ditepungi minangka nopales utawa kaktus dayung (pirsani ing ngisor), iku genus ing famili kaktus, Cactaceae.

Saiki, mung pir eri sing kalebu sajeroning genus iki watara 200[1] spésies disebaraké ing mèh kabèh Amérika. Chollas saiki dipisahaké sajeroning genus Cylindropuntia, sing sapérangan isih nimbang subgenus saka Opuntia. Austrocylindropuntia, Corynopuntia lan Micropuntia uga asring dilebokaké sajeroning genus iki, nanging kaya Cylindropuntia dhèwèké katoné béda cukup becik. Brasiliopuntia lan Miqueliopuntia iku kerabat cerak saka Opuntia.

Tuwuhing cawang Pir Eri[besut | besut sumber]

Prickly Pear 2.JPG Prickly pear leaf bud.JPG Prickly Pear 2half.JPG Opuntia leaf.JPG
Kuncup muncul Kuncup tuwuh Kuncup tuwuh manèh Kuncup tuwuh luwih akèh manèh
Prickly Pear 4half.JPG Prickly Pear 5half.JPG Prickly Pear 5.JPG
Bantalan terus tuwuh Bantalan bisa dipangan (lembut) Bantalan diwasa

Spesies pilihan[besut | besut sumber]

Opuntia hibrida gampang antar spésies.[2] Iki bisa nyebabaké angèl anggoné klasifikasi. Uga, ora kabèh spésies sing kadhaftar ing kéné mungel sajatiné kalebu genus iki.

Sawijining Opuntia ing sangarepé Jumping Cholla (Cylindropuntia fulgida)

Opuntia biyèn[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Jon P. Rebman, Ph.D., "What has happened to Opuntia?" San Diego Natural History Museum
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng griffith2004

Réferènsi[besut | besut sumber]

  •  Austria (1995): The bug that changed history. Boatman's Quarterly Rreview 8(2). HTML fulltext
  •  Austria (2000): Effects of Opuntia megacantha on blood glucose and kidney function in streptozotocin diabetic rats. Journal of Ethnopharmacology 69(3): 247–252. Wigati: Cithakan iki ({{cite doi}}) wis lawas. Saperlu nyitir terbitan sarana doi:10.1016/S0378-8741(99)00123-3, anggonen waé {{cite journal}} kanthi wuwuhan |doi=10.1016/S0378-8741(99)00123-3. PMID 10722207 (HTML abstract)
  •  Austria (2002): Taxonomy, distribution, rarity status and uses of Canadian Cacti. Haseltonia 9: 17–25 Google Scholar PDF abstract
  •  Austria (1983): Effects of nopal (Opuntia sp.) on serum lipids, glycemia and body weight. Archivos de investigacion medica 14(2): 117–125. PMID 6314922 [Article in English, Spanish]
  •  Austria (1995): Ayahuasca Additive Plants. In: Ayahuasca Analogues: Pangaean Entheogens.
  •  Austria (2005): Interventions for preventing or treating alcohol hangover: systematic review of randomised controlled trials. Brit. Med. J. 331(7531): 1515–1518. Wigati: Cithakan iki ({{cite doi}}) wis lawas. Saperlu nyitir terbitan sarana doi:10.1136/bmj.331.7531.1515, anggonen waé {{cite journal}} kanthi wuwuhan |doi=10.1136/bmj.331.7531.1515. PMID 16373736 PDF fulltext
  •  Austria (1988): Natural Enemies of Cochineal (Dactylopius coccus Costa): Importance in Mexico. Journal of the Professional Association for Cactus Development 3: 43–49. PDF fulltext
  •  Austria (1998): Glycemic Effects of Various Species of Nopal (Opuntia sp.) in Type 2 Diabetes Mellitus. Texas Journal of Rural Health 16(1): 68–76.
  •  Austria (1997): Visionary Cactus Guide: Opunita [sic]. Retrieved 2007-OCT-15.
  •  Austria (2004): Effect of Opuntia ficus indica [sic] on Symptoms of the Alcohol Hangover. Arch. Intern. Med. 164(12): 1334–1340. PDF fulltext

Pranala njaba[besut | besut sumber]