Opuntia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pir eri
Opuntia littoralis var vaseyi 4.jpg
Opuntia littoralis var. vaseyi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Core eudicots
Ordho: Caryophyllales
Famili: Cactaceae
Subfamili: Opuntioideae
Tribe: Opuntieae
Génus: Opuntia
Mill.
Spesies

Luwih akèh, pirsani tèks.

Sinonim

lan pirsani tèks

Opuntia, uga ditepungi minangka nopales utawa kaktus dayung (pirsani ing ngisor), iku génus ing famili kaktus, Cactaceae.

Saiki, mung pir eri sing kalebu sajeroning génus iki watara 200[1] spésies disebaraké ing mèh kabèh Amérika. Chollas saiki dipisahaké sajeroning génus Cylindropuntia, sing sapérangan isih nimbang subgenus saka Opuntia. Austrocylindropuntia, Corynopuntia lan Micropuntia uga asring dilebokaké sajeroning génus iki, nanging kaya Cylindropuntia dhèwèké katoné béda cukup becik. Brasiliopuntia lan Miqueliopuntia iku kerabat cerak saka Opuntia.

Tuwuhing cawang Pir Eri[besut | besut sumber]

Prickly Pear 2.JPG Prickly pear leaf bud.JPG Prickly Pear 2half.JPG Opuntia leaf.JPG
Kuncup muncul Kuncup tuwuh Kuncup tuwuh manèh Kuncup tuwuh luwih akèh manèh
Prickly Pear 4half.JPG Prickly Pear 5half.JPG Prickly Pear 5.JPG
Bantalan terus tuwuh Bantalan bisa dipangan (lembut) Bantalan diwasa

Spesies pilihan[besut | besut sumber]

Opuntia hibrida gampang antar spésies.[2] Iki bisa nyebabaké angèl anggoné klasifikasi. Uga, ora kabèh spésies sing kadhaftar ing kéné mungel sajatiné kalebu génus iki.

Sawijining Opuntia ing sangarepé Jumping Cholla (Cylindropuntia fulgida)

Opuntia biyèn[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Jon P. Rebman, Ph.D., "What has happened to Opuntia?" San Diego Natural History Museum
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng griffith2004

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]