Pangidhèntifikasi Obyèk Digital

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pangidhèntifikasi Obyèk Digital (Digital Object Identifier utawa dicekak DOI) iku pangidhèntifikasi permanèn kang dipigunakaké kanggo siji dhokumèn èlèktronik, kang ora magepokan karo lokasi barang mau saiki. Panggunaan khas DOI yakuwi mènèhi caheatan èlmiah utawa artikel kang ngidhèntifikasi angka-angka kanthi unik kang bisa dipigunakaké déning sadhéngah wong kanggo mapanaké dhetil cathetan, lan manawa kopian èlèktronik. Kanthi cara iki barang iki fungsiné kaya permalink. Béda karo sistem URL kang migunakaké Internèt kanggo kaca wèb, DOI ora menukar akèh wektu, sanadyan kanggo nampung artikel (kang disajèkaké nganggo sistem resolusi DOI kang di up date nalika ana owah-owahan lokasi).

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]