Olahan Makassar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coto Makassar

Masakan Makasar minangka salah sawijining jinis masakan masarakat Makassar ing Makassar ing provinsi Sulawesi Selatan, Indonesia .

Panganan[besut | besut sumber]

  • Coto makassar, godhok sing digawe saka campuran kacang, rempah-rempah, lan offal pilihan sing kalebu otak sapi, ilat lan usus.
  • Pallubasa, panganan sing padha karo Coto Makassar, nanging ditambah klapa.
  • Konro, sajian iga.
  • Burasa utawa Ketupat, kue ketan, biasane dipangan karo Coto Makassar lan Konro.
  • Ayam goreng sulawesi (ayam goreng Celebes); pitik diasinake karo resep kecap tradisional nganti 24 jam sadurunge digoreng kanthi warna emas. Piring kasebut biasane disedhiyakake nganggo duduh kaldu pitik, nasi lan sambal khusus (saus lombok).
  • Mie kering, jinis mie garing sing disajeni nganggo kuah kenthel lan irisan ayam, urang, jamur, ati, lan cumi-cumi.
  • Ikan bolu bakar, iwak bandeng bakar.
  • Sop saudara, daging sapi pedhes utawa sup kebo.
  • Kapurung saka Palopo .

Manisan[besut | besut sumber]

  • Pisang epe (banana dipencet), pisang sing ditekan, dipanggang, ditutup karo saos gula aren lan kadhang kala dipangan karo Durian . Akeh PKL adol Epe Pisang, apamaneh ing sekitar pesisir Losari.
  • Pisang ijo (pisang ijo). Pisang ditutupi glepung warna ijo, santen, lan sirup. Pisang Ijo kadhang kala dilayani es, lan asring dikonsumsi minangka iftar kanggo siyam nalika Ramadhan .