Olahan Afghanistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sawetara masakan Afghanistan populer, searah jarum jam saka kiwa ndhuwur: 1. Kebab panggang domba ( golek kabab ); 2. Kabuli palaw lan salad; lan 3. Mantu (pangsit).

Masakan Afghanistan (basa Persia : آشپزی افغانستان, Pashto : د افغانستان خواړه) minangka salah sawijining jinis olahan umume didhasarake ing panen utama negara, kayata gandum, jagung, gandum lan pari . Kasedhiya staples kasebut yaiku woh-wohan lan sayuran asli lan produk susu kayata susu, yogurt, lan whey . Keahlian kuliner bangsa kasebut nggambarake keragaman etnis lan geografis . [1] Afghanistan dikenal kanggo kualitas sawijining delima, anggur shaped, lan manis, rugby-bal-balan melons . [2] Masakan nasional Afghanistan yaiku kabuli palaw . [3]

Naan (roti) saka tukang roti lokal, sing dadi roti sing paling akeh dikonsumsi ing Afghanistan
Wong Afghanistan lagi mangan awan ing Kunar Weleyat
Beras nganggo kofta (bakso) lan jagung
Mantu ing kukusan sadurunge masak

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Brittin, Helen (2011). The Food and Culture Around the World Handbook. Boston: Prentice Hall. pp. 20–21.
  2. "Rare Heirloom Seeds – Baker Creek Heirloom Seeds". Baker Creek Heirloom Seeds. Diarsip saka sing asli ing 2016-03-04. Dibukak ing 2013-10-28.
  3. Ali, Tanveer (31 July 2012). "Everything You Need To Know About Afghan Food". foodrepublic. Dibukak ing 2014-02-19.