Olahan Acadia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ployes misuwur banget ing wilayah Madawaska .
Pie rappie utawa râpure minangka panganan sing asale saka patates râpées, tegese "kentang parut".


Masakan Acadian ( Prancis: Cuisine acadienne ) minangka pasugatan tradisional masarakat Acadian . [1] [2] [3] Utamane katon ing wilayah budaya saiki Acadia Note 1 . Masakan Acadian wis dipengaruhi dening pirang-pirang perkara sajrone sejarah, yaiku Deportasi wong Acadians, jarak menyang segara, musim salju Kanada, kesuburan lemah, Masakan Quebec, Native Native, Masakan Amerika lan masakan Inggris . Masakan imigran lan perdagangan karo wilayah tartamtu ing donya uga duwe peran cilik.Sawetara conto panganan Acadian tradisional yaiku:

  • Beurre de homard [4] — butter lobster
  • Bouilli Acadien [5] - nedha bengi rebus sing kalebu kentang, daging sapi asin utawa daging babi, wortel, kacang ijo, kubis lan turnip.
  • Bouillie à la viande salée [6]
  • Bouillon aux coques [7]
  • <i id="mwmQ">Chiard</i> / Mioche— kentang, wortel lan / utawa turnip.
  • Chow-Chow - nikmati pickled ing Amerika Utara.
  • Cipâte - pie segara
  • Coques frites - gorengan goreng
  • Coquille Saint-Jacques - sajian kerang segara. [8]
  • Cretons [9] Jinis -a saka nggodhok, lemah daging babi sosis .
  • Croquettes de poisson —fishcake.
  • Doigt-à-l'Ail [10] - driji bawang putih
  • Fricot - jinis rebusan, kalebu kentang, bawang, lan daging apa wae sing kasedhiya, paling ndhuwur karo pangsit.
  • Morue bouillie avec patates lan macem-macem [11] - kentang kod lan kentang goreng ing mentega.
  • Pain au homard - sandwich lobster lan mayones.
  • Pâté au poisson — tempel iwak.
  • Pâté chosaur — kentang mashed, daging sapi lan jagung krim.
  • Pets de sœurs - "kentut biarawati", jajanan sing diisi butter lan gula coklat, digulung, diiris lan dipanggang.
  • Ploye - campuran glepung soba gandum, gandum.
  • Choudme choudme — puding wong cilik.
  • Poutine râpée — pangsit kentang rebus kanthi isi daging babi.
  • Poutine à trou — pangat apple apple.
  • Poutine au bleuet [12] —Gorengan Perancis nganggo keju, saus, lan blueberry.
  • Ragoût - sup sing kenthel.
  • Rappie pie / Râpure — kentang parut lan daging pitik utawa daging babi asin.
  • Sope aux pois - Sup kacang polong Kanada .
  • Tarte au sucre acadienne - pie gula .
  • Tchaude [13] —sepuh iwak.
  • Tourtière : pie daging.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "9 Acadian Foods You Have to Try in New Brunswick". Tourism New Brunswick (ing basa Inggris). 2018-05-18. Dibukak ing 2020-05-19.
  2. "Acadian Culture in Maine".
  3. "13 Classic Acadian Recipes | Food Network Canada". foodnetwork.ca (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-19.
  4. "Lobster Butter". Dining and Cooking (ing basa Inggris). 2015-07-18. Dibukak ing 2021-03-18.
  5. "History and Culture: Bouilli".
  6. "Le Québec Cuisine | Depuis 12 000 ans !". www.quebecuisine.ca. Dibukak ing 2021-03-18.
  7. "Coques en bouillon d'herbes et petits légumes". Marie Claire (ing basa Prancis). Dibukak ing 2021-03-18.
  8. "How to Make Coquilles Saint-Jacques". Allrecipes (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-18.
  9. https://www.cooksinfo.com/cretons
  10. "Pain à l'ail". Cuisinez! (ing basa Prancis). Dibukak ing 2021-03-18.
  11. "Morue et pommes de terre poêlées au beurre". recettessimples.fr (ing basa Prancis). Dibukak ing 2021-03-18.
  12. Lamoureux, Mélodie. "Cette poutine aux bleuets est l'ultime raison pour faire une virée au Saguenay". Recettes du Québec. Dibukak ing 2021-03-18.
  13. "Tchaude" (consulted 11 February 2021)