Sop kapri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pea soup
Hernekeitto.jpg
Finnish pea soup and pancakes served by Finnish Defence Forces
Jeneng liyanéSplit pea soup
JinisSoup
Panggonan asalAncient Greece or Ancient Rome
Woworan pokokDried peas (split pea)
Buku masakan: Pea soup  Médhia: Pea soup

Sup kacang polong utawa sup kacang polong yaiku salah sawijining sup sing biasane digawe saka kacang polong garing, kayata kacang polong . Iki, kanthi jinis, minangka bagean saka masakan ing pirang-pirang budaya. Sing paling asring warnane ijo-ijo utawa kuning gumantung saka macem-macem kacang polong regional sing digunakake; kabeh kalebu kultivar sativum Pisum .