Odhol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Odhol

Odhol utawa ing basa Indonésia pasta gigi nuduhake barang kanggo sarana reresik untu. Odhol ngandhut deterjen kanggo ngilangi regedan sisa dhaharan utawa plak.

Sajarah Odhol[sunting | sunting sumber]

Merek Odhol sing kawiwitan mlebu lan kondang ing Indonésia kuwi nganggo merk ''Odol'', mula wong-wong saindenging Indonésia nganti tumeka jaman saiki yen ngarani pasta gigi kuwi odhol. Miturut literatur odhol cinipta dening priyayi Jerman 'Karl August Lingner ing Dresden Jerman. Ing wektu iku 1892 Chemical Laboratory Lingner, mroduksi Odhol mouthwash lan ing taun 1900an produk reresik untu lan tutuk iki kawentar lan di anggo saindenging Eropa.

aneng peradaban, sarana reresik untu wis di kenal wiwit 5000 taun kepungkur. Jaman Mesir Kuna masyarakat ing kana gawe odhol sak kuku sapi lanang sing di gerus, tepung, watu apung lan lebu saka kulit endhog sing di besmi. Dene ing wewengkon Persia, kira-kira 1000 taun kepungkur gawe bahan saka tetuwuhan lan godhong-godhongan kanggo gawe odhol kang wujud bubuk.

Odhol Jerman


Karl August Lingner[sunting | sunting sumber]

panjenengane miyos tanggal 21 Desember 1861, ing Magdeburg Jerman. Bapake Lingner ngasta usaha dagang. Panjenengane nate ngasta pagaweyan minangka asisten toko klontong, taun 1883 panjenengane tindak negara Prancis gladhi musik, nanging ora nemoni asil kang maremake. Taun 1885 panjenengane kondur menyang negara asale Jerman ngasta pegaweyan juru tulis neng perusahaan konveksi Seidel and Nauman. Taun 1892 Lingner kongsi karo dr. Richard Seifert (1861-1919), panjenengane ngasta minangka tenaga pemasaran obat antiseptik. Pengalaman minangka tenaga pemasaran lan pengetahuan bab bakteorologi diwujudake Lingner kanthi mroduksi obat reresik tutuk kanthi merek Odol (Odus, Tooth, And Oleum Oil). Kejaba kuwi, Lingner uga mujudake tokoh kesehatan higienis. Panjenengane ngarsani badan nirlaba, kang konsen ing higienitas. kawiwitan kanthi pameran Volkskrankheiten (1903), lan pameran internasional tahun 1911. Panjenengane mrakarsani badan-badan kang konsen ing kesehatan, the children health center with baby home ing Johannstadt (1897), griya saras bayi kang kapisanan ing dunya tahun 1898, the central office for tooth hygiene (1900), the public central office for disinfection (1901), the desinfektorenschule (1902), the dresdens readresounds (1902) lan German Hygiene Museum (1912). Karl August Lingner marak ngarsa Gusti tanggal 5 Juni 1916, sawise operasi kanker, sadurunge panjenengane bisa mriksani eropa kang maujud dadi negara kang tentrem[1]

Bahan Odhol[sunting | sunting sumber]

  • Fluoride, bahan kanggo nguatke email utawa lapisan untu lan nyegah untu busuk.
  • abrasive, bahan kanggo nyirnakake kotoran kang nemplek neng untu.
  • Humectants, bahan supaya kandhutan banyu ing odol ora ilang (glycerol, Propylene, glycol, lan sorbitol).
  • zat rasa utawa Flavoring Agents, bahan supaya odol nduweni rasa manis, pedes (mint), (sacharine).
  • Deterjen, zat kang ngasilake busa utawa foam (lauryl sulfate, sodium N-lauryl sarcosinate).
  • zat pengental utawa Thikening Agents, bahan kanggo njaga formulasi odol (mineral colloids, natural gums, seaweed colloids utawa synthetic cellullose).[2]
  • Triclosan, bahan kanggo nyegah bakteri.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1](Dipuntingali tanggal 07 Mei 2011)
  2. ^ [2](Dipuntingali tanggal 16 Mei 2011)
  3. ^ [3](Dipuntingali tanggal 16 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Odhol&oldid=830057"