Naypyidaw

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Naypyidaw
Naypyidaw.svg
Lokasi Naypyidaw
Koordinat 14°35' N 121° E
Negara Myanmar
Divisi Mandalay
Jembar wewengkon 4.600 km2[1]
Ètnis Bamar, Burmese Chinese, Burmese Indians, Kayin
Agama Buddha, Kristen, Islam

Naypyidaw (uga diwaca Nay Pyi Taw) iku ibukutha nasional Myanmar sing saiki, lokasiné ing Désa Kyatpyae, Kutha Pyinmana, Propinsi Mandalay. Kyatpyae jroning basa Myanmar tegesé 'mlayu jroning perjuangan'. Naypyidaw tegesé 'Kutha/Istana Krajaan', nanging uga duwé teges 'singgasana raja'".[1] Kagiatan administrasi ibukota Myanmar sacara resmi dipindahaké menyang sawijining lahan kosong watara rong mil sakuloné Pyinmana ing tanggal 6 November 2005. Naypyidaw kurang luwih 320 kilometer saloré kutha Yangon. Jeneng resmi ibukutha diumumaké nalika pahargyan Dina Angkatan Militèr (Armed Forces Day) tanggal Maret 2006.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Pedrosa, Veronica. "Burma's 'seat of the kings'", Al Jazeera, 20 November 2006. diaksès tanggal 21 November 2006. 

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Naypyidaw&oldid=848916"