Naypyidaw

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Naypyidaw
Naypyidaw.svg
Lokasi Naypyidaw
Koordinat 14°35' N 121° E
Nagara Myanmar
Divisi Mandalay
Jembar wewengkon 4.600 km2[1]
Ètnis Bamar, Burmese Chinese, Burmese Indians, Kayin
Agama Buddha, Kristen, Islam

Naypyidaw (uga diwaca Nay Pyi Taw) iku kutha krajan nasional Myanmar sing saiki, lokasiné ing Désa Kyatpyae, Kutha Pyinmana, Propinsi Mandalay. Kyatpyae jroning basa Myanmar tegesé 'mlayu jroning perjuangan'. Naypyidaw tegesé 'Kutha/Istana Krajaan', nanging uga duwé teges 'singgasana raja'".[1] Kagiatan administrasi kutha krajan Myanmar sacara resmi dipindahaké menyang sawijining lahan kosong watara rong mil sakuloné Pyinmana ing tanggal 6 November 2005. Naypyidaw kurang luwih 320 kilometer saloré kutha Yangon. Jeneng resmi kutha krajan diumumaké nalika pahargyan Dina Angkatan Militèr (Armed Forces Day) tanggal Maret 2006.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Pedrosa, Veronica (20 November 2006). "Burma's 'seat of the kings'". Al Jazeera. Retrieved 21 November 2006. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Naypyidaw&oldid=1010455"