Naypyidaw

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Naypyidaw.svg

Naypyidaw
Lokasi Naypyidaw
Koordinat 14°35' N 121° E
Nagara Myanmar
Divisi Mandalay
Jembar wewengkon 4.600 km2[1]
Ètnis Bamar, Burmese Chinese, Burmese Indians, Kayin
Agama Buda, Kristen, Islam

Naypyidaw (uga diwaca Nay Pyi Taw) iku kutha krajan nasional Myanmar sing saiki, pernahé ing Désa Kyatpyae, Kutha Pyinmana, Provinsi Mandalay. Kyatpyae sajeroning basa Myanmar tegesé 'mlayu sajeroning perjuangan'. Naypyidaw tegesé 'Kutha/Pura Karajan', nanging uga duwé teges 'singgasana raja'".[1] Kagiatan administrasi kutha krajan Myanmar kanthi resmi dipindahaké menyang sawijining lahan kosong watara rong mil sakuloné Pyinmana ing tanggal 6 November 2005. Naypyidaw kurang luwih 320 kilomèter saloré kutha Yangon. Jeneng resmi kutha krajan diumumaké nalika pahargyan Dina Angkatan Militèr (Armed Forces Day) tanggal Maret 2006.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Pedrosa, Veronica (20 November 2006). "Burma's 'seat of the kings'". Al Jazeera. Dijupuk 21 November 2006. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]