Musée Adzak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Musée Adzak
Museum Adzak.jpg
Musée Adzak kapernah ing Paris
Musée Adzak
Location within Paris
Dikukuhaké1980
PernahEspace d'Art International

nomer 3, kampung rue Jonquoy

75116 PARIS
JinisMusiyum Seni
DhirèkturMargaret Crowther
Aksès transportasi umumTrocadéro

Musée Adzak ya iku sawijining musiyum seni ing Paris, Prancis, kang diduwèni déning panjenenengané Margaret Crowther [1].Musiyum kang dumunung saka blok séjé saka St Raymond Losserand, ing samburiné alun-alun Square Losserand-Suisses Adzak Workshop ya iku salah sijiné karya seni minangka potongan British Adzak Royston Wright (1927-1987), kang tumuju ngubah para seniman minangka ngadu kreatifitas tumuju internasional ya iku karya-karya pamatung Inggris, fotografer, lan lukisan Wright Royston Adzak (1987-1927)[2][3] Musée Adzak kang dhuweni mupangat tumuju papan kansenan internasional lan papan kanggo pamèran lukisan[2].Musiyum kang madeg minangka ngenang lan ngormati panjenengané Roy Adzak, ya iku panjenengané salah sawijining fotografer misuwur uga duwé kaprigelan tukang tatah [2]. Roy Adzak, misuwur kanthi koleksi ana ing tetuwuhan lan kéwan dehydrations minangka antropometri, uga panjenengané Roy Adzak ngarap studhio lan taman patung permanen ing taun 1980[2].Ing mangsa in residence Musiyum Lokakarya Adzak duwé para seniman kaya ta:

Seniman[besut | besut sumber]

Musée Adzak duwé pamarkarya seni, salah séjéné seniman kang pamèran ana ing Musée Atelier Adzak [2][4]:

Slogan[besut | besut sumber]

Kolèksi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Prancis) Musée-Atelier Adzak, Paris (diunduh tanggal 10 April 2013)
  2. a b c d e (ing basa Prancis) "Discover France Musée-Atelier Adzak". Dijupuk 03 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. (ing basa Prancis) Musée Adzak (diunduh tanggal 13 April 2013)
  4. (ing basa Prancis) "District : Saint-Germain-des-Prés / Musée d'Orsay / Montparnasse". Dijupuk 03 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. (ing basa Prancis) Paris Museums (diunduh tanggal 13 April 2013)
  6. (ing basa Prancis) musée d'art (diunduh tanggal 14 April 2013)