Muhallebi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Muhallebi
Mahalabiya marroquina.jpg
Moroccan-style mahalabiya with orange flavoring
AjanganDessert
Panggonan asalSassanid Persia [1]
Hawa ajanganCold
Woworan pokokRice flour, milk or almond milk, sugar
Buku masakan: Muhallebi  Médhia: Muhallebi

Muhallebi ( Arab: مهلبية‎‎ , Mahalabia ) yaiku puding susu sing asale legendaris wiwit Sassanid Persia (224-651). Bahan baku yaiku beras, gula, tepung beras lan susu. Panganan cuci mulut misuwur ing Turki, Suriah, Libanon, Israel lan negara-negara Timur Tengah liyane. Ing Abad Pertengahan, muhallebi lan blancmange mitra Eropa digawe karo pitik abon. Resep tradisional isih umum ing Turki .

Mahalabia dihiasi nganggo kacang sing disigar

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Isin, Mary (2013-01-08). Sherbet and Spice: The Complete Story of Turkish Sweets and Desserts. I.B.Tauris. ISBN 978-1-84885-898-5. Diarsip saka asliné ing 2018-07-19. Dibukak ing 2018-07-16.