Tavuk göğsü

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tavukgöğsü
Tavuk Göğsü Dessert
Jeneng liyanéTavuk göğsü
JinisPudding
AjanganDessert
Panggonan asalTurkey
Woworan pokokChicken, milk, sugar, rice flour
Buku masakan: Tavukgöğsü  Médhia: Tavukgöğsü

Tavuk göğsü (basa Basa Turki: tavukgöğsü , [taˈvukɟœːˈsy], "dhadha pitik") yaiku puding susu Turki sing digawe nganggo dhadha pitik . [1] Iki minangka panganan enak kanggo sultan Uthmaniyah ing Istana Topkapı . Dina iki dianggep minangka panganan khas Turki . Versi tradisional nggunakake daging susu pethak. Daging iki empuk kanthi nggodhok lan dipisahake dadi serat sing apik utawa ditumbuk nganti rata. Daging dicampur karo susu, gula, nasi retak lan bahan liyane, lan asring uga ana rasa kanggo rasa kayata kayu legi . Asilé yaiku puding kenthel sing asring dibentuk kanggo presentasi.

[ <span title="The material near this tag is possibly inaccurate or nonfactual. (July 2020)">diragukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Basan, Ghillie (1997-04-15). Classic Turkish Cooking. Macmillan. ISBN 978-0-312-15617-6.