Mititei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mititei/Mici (Romanian dish)
Mititei aufm Grill.jpg
Mititei on the grill.
Jeneng liyanéMititei/Mici
AjanganMain course
Tlatah utawa prajaRomania
Hawa ajanganHot
Woworan pokokLamb, pork, beef, coriander, onion, garlic, black pepper, thyme, sodium bicarbonate
Buku masakan: Mititei/Mici (Romanian dish)  Médhia: Mititei/Mici (Romanian dish)

Mititei utawa Mici (kalorone tembung Romania tegese "bocah cilik" / "cilik") yaiku panganan saka masakan Rumania, kalebu gulung daging panggang kanthi bentuk silinder digawe saka campuran daging sapi, domba lan daging babi kanthi rempah-rempah, kayata papak, mrica ireng, thyme, ketumbar, anise, gurih, lan kadang kena paprika . Natrium bikarbonat lan duduh kaldu utawa banyu uga ditambahake ing campuran kasebut. Iki padha karo ćevapi lan panganan sing adhedhasar daging liyane ing saindenging Balkan lan Timur Tengah. Iki asring disajikake karo kentang goreng, sawi lan murături (sayuran acar ijo).